W dniu 19 lutego 2020 r. na warsztatach ZSZ Nr 1 i II LO we Włodawie odbyło się spotkanie uczniów klasy gastronomicznej II TŻ i II TH z przedstawicielami Koła Łowieckiego PONOWA 48. Tematem przewodnim była gospodarka łowiecka , ale również zasady obróbki wstępnej mięsa dziczyzny, jego walory smakowe i zastosowanie w gastronomii. Omówione zostały zasady funkcjonowania kół łowieckich i rola myśliwego w gospodarowaniu zasobami zwierzyny w stanie wolnym. Całość oprawiona została pokazem sztuki kulinarnej słodkiej w wykonaniu uczennicy szkoły Anny Celińskiej, która przygotowała poczęstunek w formie tortu. Przepiękny artystycznie wykonany tort nawiązywał oczywiście do tematyki spotkania. Sponsorem lekcji edukacyjnej było Koło Łowieckie PONOWA we Włodawie.
Anna Jańczak
« poprzednia | następna » |
---|